13. januar 2011

Oppsummering og avslutning

Foto:
Nå er første halvår over og det betyr også at faget foto er over. Nå skal andre halvdel av klassen ha dette faget, mens vi skal ha trykk. Jeg føler jeg har lært og gjort kjempe mye på denne korte tiden. Det har vært et utrolig kjekt og spennende fag. Jeg har lært om funksjonene på kameraet og hvordan å tenke på komposisjon når du tar bilder for å skape det beste uttrykket. Dette er sikkert noe av det viktigste jeg har lært, komposisjonsprinsippene. Disse kan jeg bruke i utrolig mye mer enn bare foto fordi det er f.eks. minst like viktig i tegninger og malerier. Vi har også lært mye om blogging, photoshop, å lage etiketter i InDesign og å lage film i iPhoto som dokumentasjon.


Blogg:
Det å blogge var helt nytt for meg, spesielt å bruke det som en del av undervisningen og vurderingen i et fag, men det har fungert kjempe bra. Jeg var ganske nervøs i begynnelsen, men har lært mye og føler meg veldig komfortabel med å blogge nå. Jeg syntes det er kjekt å kunne vise frem arbeidene mine på denne måten og å få sett de andre i klassen sine. Jeg syntes bloggen fungerte på alle mulige måter og gjorde faget mye mer spennende og enda mer lærerikt.


Arbeidsmetoder:
Vi har arbeidet med mange forskjellige og varierte arbeidsmetoder i faget, men mest digitalt i form av bloggen, men også i form av programmer som InDesign og Photoshop. Og selvfølgelig det viktigste av alt; vi har tatt, og redigert bilder. Alt det forskjellige vi har gjort finner du resultatene av her på bloggen. Vi har også dratt på forskjellige ekskursjoner som en arbeidsmetode. Vi har også vært så heldige å få jobbe i fotostudioet og lekt litt der, hvor vi har lært om lys og hvordan det fungerer å ta bilder i et slikt studio. Dette var kjempe kjekt og jeg skulle ønske vi kunne ha gjort det litt mer. De største oppgavene vi har hatt har blitt kaldt 5 kategorier, hvor vi har tatt bilder til forskjellige kategorier, levert inn på bloggen og fått vurdering. Jeg syntes denne måten å gjøre oppgaver og få vurdering på fungerte kjempe bra og vi fikk forskjellige utfordringer og lærte mye. Vi har også arbeidet mye i grupper og mye individuelt, som begge deler har gitt erfaringer og lærdom.

Takk for meg.

Blender; 2 og Lukker: f/5


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar