I de siste timene av faget foto (10 timer) har vi fått lov å velge oppgave og arbeidsmetode selv. Jeg har valgt, og fått mulighet til å lære mer i Photoshop av læreren vår. Jeg syntes det er kjempe spennende og gleder meg til å lære flere ting. Jeg kommer til å skrive innlegg her på bloggen og dokumentere, og vise resultatene av det jeg lærer. Bildet under er redigert med hjelp av overlay og funksjonen hard light, i Photoshop. Les forrige blogginnlegg om overlay.
16. desember 2010
14. desember 2010
Lek med layers
Effekt; Hard light |
Effekt: Opaticity (ca. 60 %) |
Idag har vi lært å bruke forskjellige layers med bakgrunn for å skape spennende effekter i photoshop ved å legge bilder oppå hverandre, altså layers. Bildene er portretter med løv og gress (øverst) og snø (nederst) som bakgrunn. Det er mange forskjellige effekter man kan bruke, men her har jeg benyttet meg av hard light og stilt på opaticity. Disse bildene er veldig enkelt lagt med kun to layers, men du kan holde på og bruke så mange layers du bare vil og skape hvilket som helst uttrykk.
9. desember 2010
Favorittbildet mitt
Dette bildet går under kategorien vann, som du kan lese om lengre ned på bloggen. Det er rød konditorfarge dryppet i vann, i vasken. Jeg har brukt kort lukkertid for å fryse bevegelse, og dråpene. (Du kan lese et tidligere blogginlegg om lukkertid her .) Jeg har redigert bilde i Adobe Bridge, hvor jeg har forsterket kontrasten for å gjøre rødfargen rødere og skarpere. Grunnene til at jeg har valgt dette bilde som favoritt er fordi jeg liker effekten og uttrykket. Bildet ser ut som om det er malt og du kan se penselstrøkene. Det er enkle farger i bildet og den sterke rødfargen står i kontrast til den svake grønngule bakgrunnen (vasken). Jeg syntes også detaljene i bilde er utrolig spennende og du oppdager mye hvis du bare studerer det. Det er spesielt fine detaljer i det røde, men også skrå linjer i bakgrunnen som skaper mye spenning i bildet. Idéen var å leke litt med konditorfarge og se hvilke effekter dette skapte i vannet. Jeg øvde meg også på lukkertid og det å klare å fange bevegelsene. Det er tatt med speilreflekskameraet mitt Canon EOS 1000D. Jeg har brukt lukkertid 1/20 og blenderåpning f/11.
Original |
Lys
Dette bildet er også tatt i høstferien, sent en kveld når det har vært mørkt. Det er lysene fra byggninger på andre siden av sjøen som er motivet. Bildet er tatt med lav lukkertid for å fryse bevegelsene. Sirklene og mønsteret er skapt ved at jeg har beveget kameraet mens jeg tok bildet. Jeg syntes det er utrolig fascinerendes at vi kan få så utrolig kule effekter bare ved å bevege på kameraet og å ha de rette instillingene. Lyset skaper en fin komposisjon i bildet med mye gjentagelse, kontrast mellom varmt og kaldt, og lyst og mørkt, og interessepunkt samtidig som alt på bildet er veldig interessant og fanger blikket ditt. Lyset gjør også at bildet blir veldig varmt. Bildet er tatt med speilreflekskameraet Canon EOS 1000D. Idèen bak bilde var å utforske hvor spennende bildene kunne bli ettersom jeg brukte forskjellig lukkertid og hvordan jeg beveget kameraet mitt og jeg lærte utrolig mye av det. Blandt annet hvordan lyset oppfører seg når du bruker slike instillinger og hvor utrolig gøy det er å ta slike bilder. Her har jeg brukt lukkertid 1.6 og blenderåpning f/3.5.
Dette bildet syntes jeg er utrolig interessant og spennende, fordi motivet er en speiling i himmelen, tatt på en ferjetur. Så det er innsiden av ferjen, med vinduer og passasjerer som speiles igjen. Idèen var å fange lyset og refleksjonen. Det er lyset som reflekterer og skaper denne spennende speilingen, du kan også se hvordan havet er reflekter gjennom refleksjonen av vinduene. Det er et veldig kaldt bilde i og med at alt er blått og hvit, mens det samtidig er en liten kontrast mellom den svarte holmen som vises og det hvite på bildet (Lys/mørk og komplimentær kontrast). Skyene nederst på bildet og linjene i taket skaper spennende linjer i bildet. Bildet er tatt med speilreflekskameraet Canon EOS 1000D.
Dette bildet er tatt inni peisen av glødende trekubber. I og med at det er ild som er motivet er et utrolig varmt og herligt bilde. Idèen var å utforske lyset og gløden som finnes i flammene. Jeg prøvde å skape et litt annerledes og spennende bilde. Du ser tydelig at det er forskjellige 'nivåer' og styrke i lyset som skaper spenning i bildet. Det er også veldig mørkt som forsterker varmen og gløden. Interessepunktet ligger i den lille blå flammen nederst til venstre. Det ligger også en liten kontrast i denne flammen, i og med at den er en helt annen farge en resten - den er kald og reseten er varmt. Det er et spennende mønster i flammene og vedkubbene og jeg syntes dette skaper en fin balanse i bildet. Det er tatt med speilreflekskamerkaet mitt, Canon EOS 1000D. Her har jeg brukt lukkertid 1/20 og blenderåpning f/5.0.
Portrett
Her har jeg tatt et portrett av min lillesøster. Jeg har prøvd å utnytte det naturlige lyset som er ute så godt som mulig, jeg har også redigert bildet litt for å gjøre det litt varmere og vennligere. Original bildet (som du kan se under) er også et flott portrett med fine, kalde farger, men i og med at hun smiler og du får en varm følelse av bildet og personen, så ville jeg forsterke dette. Bildet er tatt med speilrefleks kameraet mitt Canon EOS 1000D. Her har jeg brukt lukkertid 1/30 og blenderåpning f/5.0.
Dokumentasjon
Jeg slet lenge med å finne ut hva det var jeg ville dokumentere og hvordan jeg ville at bilde skulle bli. Til slutt fant jeg ut at jeg ville dokumentere oppvask, noe som er veldig kjedelig, men jeg ville prøve å gjøre det spennende og kjekt (å se på). Det er mye som skjer på bildet, men jeg syntes allikevel at det fungerer godt sammen og at balansen er fin. Jeg liker spesielt godt hvordan lyset reflekteres i bestikket og skaper en fin effekt her. Det er også litt mørk/lys og varm/kald kontrast i bildet. Interessepunktet er den øverste gule hansken, men den blå oppvaskskosten trekker også oppmerksomheten vår dit. Bildet dokumenterer oppvasken bra, samtidig som det er visuellt vakkert å se på. Det er tatt med speilreflekskameraet mitt, Canon EOS 1000D.
Blender og Lukker
Jeg ville ha et litt mer unikt og annerledes bilde, derfor tok jeg den utstoppa ugla vår og satt ut i snøen, ved en busk. Jeg ville ha et naturlig bilde, med naturlige og kalde farger. Jeg har brukt blender for å skape uklar bakgrunn og ugla klar og i fokus. Jeg har redigert konrtasten litt for å forsterke den. Interessepunktet ligger i ansiktet til ugla. Det er en liten kontrast i bildet mellom de lyse og mørke fargene. Jeg syntes det er et veldig fredelig og rolig bilde, samtidig som det er et spennende mønster i pelsen til ugla. Jeg ville prøve ut det å først og fremst ta bilde av ugla ute, men også det å skape et naturlig og vakkert bilde. Bildet er tatt med speilreflekskameraet Canon EOS 1000D. Du kan lese om blender i et tidligere innlegg her. Jeg har brukt lukkertid 1/15 og blenderåpning f/5.0
Dette bilde kunne gått under kategorien lys også, fordi det er det det er. Det er tatt sent en kveld i høstferien, hvor alle gatelys og lys i husene var på, det er også tatt ved sjøen, som skaper speiling av lyset. Jeg har brukt kort lukkertid og beveget kameraet for å få sirklene og mønsteret. Du kan lese et tidligere blogginnlegg om lukkertid her. Jeg syntes bilde er veldig spennende å se på, litt magiskt. Det er fin kontrast mellom de lyse fargene og den svarte "bakgrunnen". Det er også mange linjer og mye gjentagelse i bilde, som skaper en fin komposisjon. Idéen var å eksperimentere med lyset og dets linjer for å skape en flott og spennende komposisjon. Bildet er tatt med speilreflekskameraet Canon EOS 1000D. Jeg har brukt lukkertid 0.5 og blender f/5.0.
Vann
Her har jeg tatt bilde av fryst vann, altså is på bakken. Jeg syntes det var et utrolig spennende mønster i isen og det var kjekt å se på, det fanget blikket mitt. Jeg likte komposisjonen og syntes det ble et fint utrykk og magisk bilde. Det var allerede en liten kontrast mellom fargene i bildet, men jeg har forsterket den i Adobe Bridge for å gjøre bilde enda mer uttrykksfult. Det er også en del gjentagelse og små linjer i bildet som skaper en fin komposisjon. Interessepunktet ligger oppe til venstre og isen der har et annet, større mønster som skaper en kontrast og interesse i bildet. Jeg syntes bildet ble litt annerledes og er ikke nødvendigvis det første du tenker på når du hører du skal ta bilde av vann. Bildet er tatt med speilreflekskameraet mitt Canon EOS 1000D. Idèen bak bildet var å bruke vann som utgangspunkt, men i en annen form enn flytende og å finne ut hvor spennende is egentlig kan være, fordi det kan jo også være veldig kjedelig.
Dette bildet er også av fryst vann, altså frost. Jeg elsker måten frosten skaper et så spennende uttrykk og flotte illusjoner. Jeg syntes at frosten på bladet til høyre ser ut som en rose, eller en blomst. Bildet illustrerer vinterens flotthet bra. Jeg syntes det fungerer fint som komposisjon og at det er et spennende og fint bilde å se på. Det er fin kontrast mellom det lyse og det mørke. Bildet ligger nesten i det gylne snitt som skaper en fin balanse. Interessepunktet er oppe i høyre hjørne, på "rosen". Bildet er tatt med speilreflekskameraet mitt, Canon EOS 1000D. Idéen bak dette bildet er også vann i en annen form enn flytende, nemmlig fryst, men også å vise hvor fantastisk vakkre former frosten lager hvis du bare studerer dem godt nok.
I motsetning til de to bildene over er dette et varmt bilde. Det er rød konditorfarge dryppet i vasken full med vann og det er tatt med lav lukkertid for å fryse bevegelsen. Du ser helt klart dråpen som spretter opp av vannet. Jeg syntes det er et spennende og annerledes bilde å se på. Jeg har redigert kontrasten for å forsterke rødfargen. Midten av det røde, rett under dråpen er i interessepunktet og det er en liten kontrast mellom den gul/grønnlige bakgrunnen og den røde fargen. Det er små, litt utydelige skrålinjer i bakgrunnen, alt dette skaper en fin komposisjon. Bildet er tatt med speilreflekskameraet mitt Canon EOS 1000D. På dette bildet ville jeg prøve noe nytt, og bruke rød konditorfarge istedenfor vanlig vann for å skape bevegelse i vannet.
2. desember 2010
Ekskursjon til Stavanger Kunstmuseum
Sist tirsdag var vi på ekskursjon til Stavanger Kunstmuseum for å se på en utstilling med bilder fra kunstneren Arnulf Rainer. Han hadde prøvd ut mange forskjellige teknikker og utrykk i kunsten sin og det var mye spennende å se på. Bildene under er bilder av hans kunst. Her kan du lese om Arnulf Rainer på hans offisielle museum side. Her kan du lese om Stavanger Kunstmuseum.
Arnulf Rainer hadde på flere av bildene sine tegnet over med oljekritt, skrapt i overflaten og behandlet bildene veldig røft. Vi var så heldige at vi fikk lov til å prøve å tegne på bilder av oss selv med oljekritt.
Arnulf Rainer hadde på flere av bildene sine tegnet over med oljekritt, skrapt i overflaten og behandlet bildene veldig røft. Vi var så heldige at vi fikk lov til å prøve å tegne på bilder av oss selv med oljekritt.
Her er bildet mitt før jeg begynte å tegne på det, det ble ødelagt pga. printeren.
Her er bildet etter jeg tegnet på det.
Abonner på:
Innlegg (Atom)